Historie


In 2014 is het alweer 17 jaar geleden dat de Eagle Country Dancers werden opgericht bij Cafe ’t Oventje. De start begon in 1997 met zo’n 16 dansers. Hieruit werd een werkgroep gevormd die de nieuwe club vorm moest gaan geven.

Een viertal dames ging de cursus volgen voor instructrice. Dit om te komen tot een goede manier van lesgeven.

Ondertussen maakten de Eagle Country Dancers een snelle start, het aantal leden steeg in deze begintijd snel. Na verloop van tijd kwam het boven de 50 en moest er een ledenstop ingesteld worden in verband met de grootte van de dansvloer. Kortom de club was uitgegroeid tot een club waar gezelligheid hoog in het vaandel stond en nog steeds staat.

Veel werd gezamenlijk gedaan, samen naar de dansavonden in Nuland, alternatief carnaval met de Stetson Boys. En wie herinnert zich niet het bezoek aan All Inn ter gelegenheid van het eenjarig bestaan. Maar een van de hoogtepunten uit die tijd was toch wel het weekend naar de Malle Jan, met overnachting in de kazerne te Amersfoort. Door Leo georganiseerde en grandioos weekend. Ook niet te vergeten de barbecue avonden in ’t Oventje. Het was er altijd vol maar wel erg gezellig.

Bekijk op deze pagina de gedetailleerde historie van jaar tot jaar. Van het jaar van oprichting tot aan het heden.