1997


In 1997, na een bestuurscrisis van de SilverStar Dancers besloten 16 dansers zich af te splitsen. Zij kozen de naam EAGLE COUNTRY DANCERS voor hun nieuw opgerichte dansclub. Zij besloten te gaan dansen op woensdagavond bij Cafe Zaal ’t Oventje. De werkgroep die de club vorm moest gaan geven bestond uit de volgende personen;

Leo Burgers: de club naar buiten toe
Jan van ’t Kruis: deed het schrijfwerk
Lies Boshoven: beheerde de penningen
Eddy Vergunst: activiteiten
Harry van de Elzen: draaide de muziek
Ben Boshoven: opvang nieuwe leden

Een viertal dames (Nel van den Elzen, Nelly van ’t Kruis-Schravenzande, Lies Boshoven-Dekkers, Esther Burgers) ging de cursus volgen voor instructrice. Dit om te komen tot een goede manier van lesgeven. Ondertussen maakten de EAGLE COUNTRY DANCERS een snelle start, het aantal leden steeg in deze begintijd snel. Na verloop van tijd kwam het boven de 50 en moest er een ledenstop ingesteld worden in verband met de grootte van de dansvloer. Kortom de club was uitgegroeid tot een club waar gezelligheid hoog in het vaandel stond en nog steeds staat.

Veel werd gezamenlijk gedaan, samen naar de dansavonden in Nuland, alternatief carnaval met de Stetson Boys. En wie herinnert zich niet het bezoek aan All Inn ter gelegenheid van het eenjarig bestaan met het toneelstukje van Leo. Maar een van de hoogtepunten uit die tijd was toch wel het weekend naar de Malle Jan, met overnachting in de kazerne te Amersfoort.

Door Leo georganiseerde en grandioos weekend. Ook niet te vergeten de barbecue avonden in ’t Oventje. Het was er altijd vol maar wel erg gezellig.