2003


Sinds het vieren van het 5-jarig bestaan kwam de klad in het ledenbestand van de EAGLE COUNTRY DANCERS. De manier van lesgeven van de instructrice viel niet bij iedereen in de smaak en de country rage was over zijn hoogtepunt heen. Toen we nog maar 15 leden over hadden besloot de groep er een punt achter te zetten want 15 leden brachten te weinig inkomsten binnen om de instructrice te kunnen blijven betalen. Leden van die laatste groep waren o.a. Mia, Annie, Maria, Melanie, Riekie, Riet, Anja en Wilma.

De meesten van hen dansten ook ergens anders, behalve Riet en Wilma. Maria danste ook in Odiliapeel bij Country Club Slide Rock en heeft nog even overwogen om zelf dansles te gaan geven bij ’t Oventje, maar dan moest Noud, haar leraar in Odiliapeel, haar de muziek en de danssheets doorgeven, want naar workshops gaan, dat zag Maria er niet van komen. Een andere optie was dat Noud zelf les zou gaan geven bij de EAGLE COUNTRY DANCERS, maar daar moest hij nog even over denken………………….

Later, toen Wilma en Riet, op zoek naar een nieuwe club bij Odiliapeel kwamen kijken en meedansen vroeg ook Riet aan Noud of hij niet bij ’t Oventje wilde komen lesgeven. Noud had al een tijdje met het idee gespeeld en als wij voor publiciteit zouden zorgen dan wilde hij wel komen lesgeven. Riet zorgde voor advertenties in de Koerier en het Udens Weekblad en benaderde veel oud-leden. Noud en Anny lieten aan iedereen die het horen wilde weten dat op woensdagavond bij ’t Oventje een nieuwe club van start zou gaan.

Op 1 oktober 2003 startte de nieuwe EAGLE COUNTRY DANCERS onder leiding van Noud en Anny Emons. Daar zaten veel gevorderden bij maar ook een tiental verse nieuwelingen. De te leren dansen moesten dus niet zo moeilijk zijn voor de nieuwelingen en op den duur ook weer niet te simpel voor de gevorderden. Noud heeft zich hier aardig uit weten te reden.

Af en toe zijn er ook oefenavonden op dinsdag of donderdag voor de ‘beginners’.

Op 22 oktober 2003 staan er 29 leden op de lijst nl. Riet, Wilma, Jaqueline, Maria, Annie, Francien, Mia, Harrie, Antoinette, Ans, Riet, Elly, Melanie, Antoinette, Lies, Annie, Gerrie, Mieke, Mia, Lysanne, Jan, Thea, Marjanne, Riekie, Piet, Riet, Anja, Joke en Nelly.