2008


6 januari 2008; Optreden van Skytune georganiseerd door de Dusty Boots, nu bij Ambianz in Zeeland (’t Zuid wordt afgebroken). Waarschijnlijk vanwege de (hoge) entree was het niet al te druk. Met een 10-tal leden heen geweest; lekker gedanst.

15 maart 2008 verzorgden wij een demo voor de Knaus caravanclub in Beers. De avond was erg gezellig en na afloop zijn we naar Groeningen gegaan waar Connected een optreden had. Daar hebben we nog tot in de kleine uurtjes doorgedanst.

Op 11 mei zijn een aantal Eagles naar de Pinksterfeesten in Nistelrode gegaan. Er lag echter geen vloer en dansen op de straat valt tegen. De Vandals traden daar op.

30 april 2008; Optreden van Skytune op een plein in Beek en Donk. Samen met een aantal leden van Slide Rock gingen daar de beentjes van de vloer. Het was er frisjes en de vloer was niet al te best.

Op 2 en 23 april 2008 konden we niet terecht bij ’t Oventje. Bij de Beukenhof in Odiliapeel werden we gastvrij ontvangen met hapjes en konden de lessen gewoon doorgaan.

5 juli 2008; Viering 10-jarig bestaan Eagle Country Dancers. Eigenlijk was het op 1 november 2007 al zover, maar wegens de ziekte van Noud toen en het feit dat Noud op 1 oktober 2008 al 5 jaar les geeft bij de Eagles en het in de zomer mooier weer is (meestal) zijn de feestelijkheden verzet naar 5 july 2008. 21 Eagles en 3 aanhang waren ’s middags om 17.00 uur aanwezig. Het barbecueën (uiteraard met spare ribs) kon nog wel buiten plaatsvinden maar daarna moesten we toch de rest van de avond naar binnen. Hier werd een zwart-wit reclamebord aan de club geschonken met het Eagle-logo van onze club en voortaan hebben we dankzij Hanny ook een eigen website (www.eaglecountrydancers.nl) en een eigen e-mail adres eaglecountrydancers@gmail.com. De entree voor de avond was gratis maar we hadden wel een spaarvarken staan waar onze gasten een bijdrage in konden doen om hun waardering te laten blijken. In totaal zijn 70 gasten zijn op ons jubileumfeestje geweest.

Tweemaal is er via de kranten (voor en na het 10-jarig bestaan) een oproep gedaan om je op te geven voor een opstapcursus, maar daar is geen respons op gekomen….helaas.

Op woensdag 23 en 30 juli en 6 augustus 2008 was het geen dansen vanwege de zomerstop.

3 augustus 2008; Enkele leden zijn naar het jaarlijkse Jolly Jumper on the ranch festival geweest, maar de regen (van 13.30 tot 15.30 uur) was hier een echte spelbreker.

24 augustus 2008; Zeeland Kermis, dansen op cd’s op een plein buiten. De vloer was veel te klein en de DJ was niet van plan onze muziek te draaien. Na een uur reclame maken voor onze activiteit in de manege zijn we met een aantal naar Grave gegaan waar Little Montana hun eerste echte optreden had. Goede dansmuziek!

14 september 2008; Samen met de West Side Country Dancers een dansmiddag in de Manege van Verstegen in Odiliapeel georganiseerd. Countryband Little  Montana, die sinds kort is begonnen, zorgde voor de muziek. Zij hadden speciaal nummers ingestudeerd waarop wij dansen zoals Bare Essentials en Oklahoma Wind. Het podium,gratis ter beschikking gesteld door Eureka, zorgde samen met grote strobalen voor een mooie omlijsting van de dansvloer. Via Stichting jeugdbelangen waren diverse tafels en stoelen geregeld. Samen met de verschillende vlaggen en vlaggetjes, boven de houten dansvloer was de sfeer perfect. Met 70 betalende bezoekers, de lotenverkoop, die ging als een trein en niet te vergeten de hamburgerverkoop door Anja en Melanie brachten ruim voldoende geld in het laatje voor beide organiserende clubs. Ook de complimenten die we van verschillende bezoekers kregen; Dit is zoals een countrymiddag moet zijn!, namen we graag in ontvangst.

8 oktober 2008; Optreden Black Hills Country Band in Ter AA te Erp. Met 9 leden naar toe geweest. Het was leuk om wat meer repertoire te horen van deze band die we anders alleen met kerst horen en dan spelen ze veel kerstnummers. We hebben aardig wat kunnen dansen als we snel genoeg op de vloer waren tenminste.

15 november 2008, optreden van o.a. Connected in de Beukenhof.  Veel gedanst, waarvan veel oude dansen zoals Red Hot Salsa. De Belg Peter Wesley bracht leuke muziek en gezellige praatjes.

Op 26 november bij de jaarvergadering hebben wij 28 leden. Dit is hetzelfde aantal als vorig jaar bij de jaarvergadering. Gestopt zijn Marijke, Annie & Willie en Nellie. Erbij gekomen zijn oud lid Lies, Carolien en Sjaak & Thea. De Eagle Country Dancers bestaan nu uit Agnes, Piet, Wilma, Hanny, Francien, Annie, Maria, Thea, Mia, Elly, Melanie, Antoinette, Lies, Sjaak, Jolande, Mieke, Carolien, Thea, Jan, Truus, Riekie, Piet en Emmy, Riet, Anja en Joke. Henriette en Henrie zitten nog in de lappenmand.

20 december 2008, optreden van Little Montana bij ’t Heike.

26 december 2008, Black Hills Country Band bij Terra Victa in Odiliapeel