2010


Onze club bestond een jaar geleden bij de jaarvergadering uit 28 betalende leden . Het afgelopen jaar zijn er 5 leden (Toos, Rudolf, Louis, Jolanda en Jan) bijgekomen, 2 leden ( Bernadette en Brenda) zijn gestart en weer gestopt en 4 leden ( Mieke, Melanie, Piet en Antoinette) zijn gestopt. Was er bij de vorige vergadering nog twijfel over de terugkeer van Annie en Henrie, nu weten we helaas dat geen van tweeën nog zal dansen. Bij de jaarvergadering van 1 december 2010 hebben we 27 leden

Dansen: Er zijn sinds de vorige jaarvergadering op 25 november 2009, een aantal dansen uitgelest; Too much Honky Tonks was op 2 december 2009 de eerste en Big Jimmy de 23e. Noud bepaalt steeds welke dansen er uitgelest worden. Inmiddels is de 9e dans cd van de Eagle Country Dancers vol en begin november aan jullie overhandigd.

Activiteiten:

Op 11 februari 2010 verzorgen een 6-tal leden ( Melanie, Maria, Riet, Lolita, Sabrina en Wilma) een korte demonstratie line dancen voor het kinderkoor ZEKIKO uit Zeeland in de Vlashoeve. Daarna was het de beurt aan de kinderen om de dans “Action” te leren.

13 juni 2010; Gezellige CD-Middag met Barbecue in een tent op het INKA terrein. De Eagle Country Dancers, de West Side Country Dancers en Country Club Slide Rock, clubs waar Noud lesgeeft, waren uitgenodigd door Henk en Nelly van de Griffonville Dancers voor deze middag. Iedereen diende zelf voor tafels, stoelen en vlees e.d. te zorgen. Het weer was perfect en Noud en Henk draaiden de cd’s.

22-08-2010: Waren de Eagle Country Dancers betrokken bij de Zeelandse Straatfeesten tijdens de Kermis in Zeeland. Little Montana trad op en in de pauzes werd onze muziek gedraaid afgewisseld met die van de Griffonville Dancers door de dj’s Henk en Jacques. Diverse dansleraren met hun leden uit de buurt kwamen hier op af. De dansvloer was te klein voor alle dansers.

11-09-2010: In samenwerking met de West Side Country Dancers organiseerden wij een cd-avond met DJ Noud in de Manege van Verstegen en de dag erna op

12-09-2010: Ook weer in samenwerking met de West Side Country Dancers organiseerden wij een optreden van Little Montana, wederom in de Manege. De opkomst was niet heel groot; ongeveer 40 bezoekers op zaterdag en 60 op zondag. Mede dankzij de loterij en de hamburgerverkoop kon het weekend met een kleine winst per club worden afgesloten

Op 12 december 2010 dansmiddag met DJ Glenn in Den Brouwer in Mariaheide.

Tweede Kerstdag, 26 december 2010 treedt de Black Hills Country Band op in Terra Victa, Odiliapeel, aanvang 20.30 uur.

Op de woensdagen dat we niet bij ’t Oventje terecht konden en zijn we voor de danslessen uitgeweken naar de dinsdag ervoor, of naar zaal de Beukenhof in Odiliapeel. Op 17 februari was het geen dansen vanwege het poetsen na de Carnaval.

Op de woensdagen 21 en 28 juli, 4, 11, 18 en 25 augustus was het geen dansen vanwege de zomervakantie. De normale zomerstop van drie weken werd nu uitgebreid naar zes weken. Noud kon zo meer aan de verbouwing van zijn nieuwe huis werken en de familie Verstraten van het Oventje wilde het na een moeilijke periode even rustig aan doen. Verschillende leden zijn op maandag avond naar Café Royal in Mill gaan dansen om toch maar bij te blijven.

De lange zomerstop heeft geen gevolgen voor de contributie; Er wordt per jaar 11 keer € 8,50 contributie betaald. Juli en augustus tellen samen als een maand.
Woensdag 1 september was de eerste dansles na de vakantie; gewoon weer om 19.30 uur uitlessen van de laatste dansen en vanaf 20.00 uur les.