2012


Aantal leden: Onze club bestond een jaar geleden bij de jaarvergadering uit 21 betalende leden . In Januari van dit jaar zijn er een 11-tal nieuwelingen begonnen. Een aantal komt uit de buurtschap van Riet en was enthousiast geworden na onze demo op hun buurtfeest. Gestopt zijn er ook een aantal: Ons bestuurslid Anja heeft na haar time out vorig jaar even de draad weer opgepakt maar is nu definitief gestopt. Verder zijn gestopt Truus, Lilianne, Piet en Francien, Agnes, Anja en Henk, Anja. Vorige week heeft Joke laten weten dat ze er na bijna 9 jaar ook mee stopt. Er wordt zo meteen een ledenlijst uitgedeeld. Daarop is te zien dat we op dit moment 22 leden hebben, Els, die in november pas echt lid wordt staat al bijgeschreven op de ledenlijst.

Dansen: Er zijn sinds de vorige jaarvergadering op 19 oktober 2011 een aantal dansen uitgelest: Dansnr 201; Waco-a-way de 1e en dansnummer 223; Skiffle Time op 23 oktober 2012 de 23e. De 11e dans cd van de Eagle Country Dancers is in de zomer aan jullie overhandigd.

Januari 2012 tot en met april 2012: Beginnerscursus op dinsdagavond van 20.00 tot 10.00 uur. Omdat er zoveel nieuwelingen bijkwamen, heeft Maria v.d. Burgt het op zich genomen om een beginnerscursus te geven. Samen met enkele andere bestuursleden en enkele vrijwilligers werden op dinsdag de nieuwe dansen pasje voor pasje doorgenomen en herhaald. Noud paste (4x) eveneens zijn danskeuze aan aan het niveau van de beginners, om ze niet helemaal af te schrikken. Omdat de beginnerscursus gratis door het bestuur werd gegeven hebben we flink kunnen sparen. Applaus voor Noud en Maria!

22-04-1012: Demo + workshop vriendengroep Auwzum uit Schaijk. Op een zondagochtend verzorgen Carolien, Maria, Bianca, Rudolf, Thea, Riet, Bob en Sabrina onder leiding van Noud een demo. De Freeze werd uitgelest door Noud. ’s Middags ging deze vriendengroep optreden tijdens de Braderie in Schaijk onder leiding van Rudolf en Sabrina.

30-05-2012: Workshop line-dansen OBS de Wizzert. Door Jaqueline van Zeeland werden wij gevraagd om een workshop te verzorgen voor de kinderen van de basisschool. Maria, Marion, Wilma, Sabrina en Rudolf stonden op een snikhete woensdagochtend op het Tennispark klaar. In de brandende zon, zonder schaduw, werd de workshop gegeven. We kregen telkens 30 minuten de tijd om ongeveer 20 kinderen van 7 tot 9 en van 9 tot 11 jaar de 5, 6, 7, 8 te leren. Rudolf nam de rol van dansleraar op zich. De oudere kinderen pikten het snel op en na afloop mochten wij de afsluiting doen. De hele school (200 kinderen) danste de 5,6,7,8 op het hoofdveld van het voetbalveld van Festilent.

Op 08-06-2012 zijn twee van onze leden; Carolien en Louis met elkaar in het huwelijk getreden. Wij wensen ze een liefdevolle en gelukkige toekomst samen.

08-09-2012: Cd-avond met DJ Betsie in de Manege/Paardenpension Verstegen. Opkomst ongeveer 30 bezoekers en de dag erna op.

09-09-2012: Optreden van Countryband Connected in de Manege. Opkomst ongeveer 40 bezoekers. Mede dankzij de loterij (Riet heeft zowat alle prijzen kosteloos bij elkaar gesprokkeld) en de verkoop van hamburgers kon het weekend met winst worden afgesloten

De organisatie van dit manegeweekend was dit jaar in handen van het bestuur van de Eagle Country Dansers in samenwerking met Frans, en Betsie en John van de Country Friends O.N. Line. Betsie draaide op zaterdag en bracht daarvoor haar eigen installatie en laptop met muziek mee. Het financiële risico werd helemaal door de ECD gedragen.

In de zomervakantie, 18, 25, juli en 1 en 8 augustus hebben we dankzij enkele fanatieke leden door kunnen dansen. Er werd geen les gegeven maar des te meer gedanst. Leden van buiten onze club waren van harte uitgenodigd, maar slechts enkelen hebben daarvan gebruik gemaakt. 15 augustus was de eerste lesdag na de vakantie.

Bestuurswissel:
Anja was in de algemene ledenvergadering van 10-11-2004 gekozen om zitting te nemen in het bestuur van de Eagle Country Dancers. Nu, in 2012, heeft ze besloten er definitief een punt achter te zetten. Riet bedankt Anja voor haar inzet voor de club de afgelopen 8 jaar. Voor de open plek in het bestuur heeft zich een kandidate gemeld en wel Carolien. Riet vraagt de aanwezige leden bij hand opsteken te laten weten wie er voor het opnemen van Carolien in het bestuur is. Een meerderheid van de handen gaat in de lucht en daarop wordt Carolien welkom geheten in het bestuur dat nu bestaat uit Riet als voorzitter, Maria als penningmeester, Wilma als secretaresse en Thea en Carolien als bestuursleden.