2013


Aantal leden:
Onze club bestond een jaar geleden bij de jaarvergadering van 31 oktober 2012 uit 21 betalende leden. In november 2012 is Els erbij gekomen en niemand is ermee gestopt. Momenteel hebben wij 22 betalende leden.

Dansen:
Er zijn sinds de vorige jaarvergadering een 25-tal dansen uitgelest: Some Nights was de 1e en Bonfire Heart van 13 november 2013 de 25e. De dans cd nr 12 van de Eagle Country Dancers hebben jullie begin van het jaar ontvangen en nr 13 is nu met 17 nummers voor ¾ gevuld.

Activiteiten:
25-05-2013: Infomarkt MIK (kunsteducatie) WAK (Week van de AmateurKunst). Die hele zaterdag bemanden o.a. Noud, Carolien, Wilma, Maria, Sabrina en Rudolf een mooi aangeklede stand in de hal van de openbare bibliotheek in Uden. Het doel was informatie te geven over je club en evt. nieuwe leden te werven. Deze informatie kwam ook in de MIK-WAK krant die half mei in de regio werd verspreid . Ook hebben Maria, Wilma en Rudolf die middag een workshop gevolgd. Het aantal bezoekers liet te wensen over en op een gegeven moment hebben we onze muziek aangezet en zijn we gaan line dansen. De Eagle Country Dancers zorgden voor een gezellige sfeer.

01-06-2013: Afsluiting MIK-WAK week met een optreden in Markant. We kregen 15 minuten de tijd om enkele dansen te laten zien. Thea, Wilma, Bianca, Sabrina, Rudolf, Lolita, Lies, Maria, Jolande, Carolien, Louis en Betty (van onze zusterclub Country Club Slide Rock) zetten hun beste beentje voor. Els zorgde dat alles op de film werd vastgelegd. Van de 5 dansen werd er nog 1 geschrapt toen we al in de coulissen klaarstonden want alles liep een half uur uit. Daardoor echter was Noud op tijd en stond hij tussen de coulissen om evt. nog aanwijzingen te kunnen geven maar alle tags en re-starts werden op tijd en op de juiste muur gedaan en er werd volop gesmiled. Het aanwezige publiek waardeerde ons optreden zeer en applaudisseerde uitbundig na iedere dans. Na alle luister optredens van koren en orkesten was er nu iets echt om naar te kijken! Na afloop zijn we met een aantal nog wat gaan dansen en nagenieten bij de Witte Boerderij. Iedereen was het er over eens dat het toch wel vet is om in Markant op het podium te staan.

21-09-2013: Cd-avond met DJ Betsie in de Manege/Paardenpension Verstegen. Opkomst ongeveer 46 bezoekers. Het was een erg koude avond en als je niet danste was dat erg goed te merken. Ter onderbreking (en om de DJ te ontlasten) was er 2x een gesponsord kort live optreden van Miss J’Ley.

21-09-2013: Optreden van Countryband Little Montana in de Manege. Opkomst ongeveer 72 bezoekers. Mede dankzij de loterij en de verkoop van hamburgers en soep en het aantal betalende bezoekers, kon het weekend met een winst (van ruim 500 euro) worden afgesloten.

De organisatie van dit manegeweekend was dit jaar in handen van het bestuur van de Eagle Country Dansers in samenwerking met Frans Josemanders, en Betsie en John van Leuken. Het financiële risico werd ook dit jaar helemaal door de ECD gedragen.

26-10-2013: Viering 10 jarig bestaan van de Eagle Country Dancers o.l.v. Noud.

Om 15.00 uur verzamelden 26 Eagles waaronder ook aanhang, zich bij de Heische Tip in Zeeland. Gelukkig scheen de zon want de organisatie bestaande uit Carolien, Maria en Bianca hadden een fietstrein voor ons geregeld. Er werd een prachtige route door de in herfstkleuren gestoken Maashorst gefietst. Rudolf en Lies waren de enigen met een stuur en manoeuvreerden de fietstrein min of meer zonder ongelukken over de paden en wegen. Halverwege werd er gepauzeerd. Sommigen hadden toen al hun rug nat terwijl anderen nergens last van hadden. Maria had lekkere cakes gebakken en samen met een verfrissing vonden die gretig aftrek. Lekker uitgerust werd de route vervolgd om rond 17.30 weer bij de Heische Tip te eindigen. Daarna ging het gezelschap naar het Oventje waar een lange tafel klaar stond voor een diner. De feestcommissie had soep met een warm en koud hapjesbuffet geregeld .Tijdens het eten werd Noud in het zonnetje gezet vanwege het feit dat hij al 10 jaar dansleraar van de Eagle Country Dancers is. Voorzitter Riet prees hem om zijn geduld om ons steeds maar weer nieuwe dansen te leren en oude te herhalen, zijn goede danskeuze, zijn humor, en dat voor hem iedereen gelijk is. Als blijk van waardering werd hem een houten muurversiering met het Eagles embleem aangeboden met daarop een uitnodiging voor hem en Anny om binnenkort samen met de (ook jubilerende) bestuursleden en hun aanhang te gaan eten bij Sirtaki in Uden. Rond 20.00 uur waren de buikjes gevuld en werd Noud gevraagd zijn computer aan te zetten zodat we konden dansen. Niet alleen line dansen maar ook de foxtrot, de vogeltjesdans, Duitse schlagers, een groep tienermeisjes van ’t Oventje en zelfs de polonaise kwamen voorbij.

Niet alleen Noud is 10 jaar bij de Eagle Country Dancers, dat geldt natuurlijk ook voor de initiatiefnemers van het eerste uur, Riet, Wilma en Maria. Dan zijn er ook nog 3 leden die er al vanaf het begin bij zijn nl. Thea, Jan en Lies.

Diversen: In de zomervakantie, 17, 24, 31 juli en 7 augustus hebben we dankzij enkele fanatieke leden door kunnen dansen. Er werd geen les gegeven maar des te meer gedanst. Leden van buiten onze club waren van harte uitgenodigd, maar slechts een enkeling heeft daarvan gebruik gemaakt. 14 augustus was de eerste lesdag na de vakantie.