2016


JAARVERSLAG 2016

Aantal leden: Onze club bestond een jaar geleden bij de jaarvergadering van 18 november 2015 uit 21 betalende leden. In januari zijn Jolande en Marion gestopt en in mei Els. Aangezien Rudolf voortaan de dansleraar is valt ook hij af als lid. Er wordt zo meteen een ledenlijst uitgedeeld en daarop is te zien dat we op dit moment 17 leden hebben.

Dansen: Er zijn sinds de vorige jaarvergadering op 18 november 2015 een aantal dansen uitgelest: Waiting Tables was de 1e na de jaarvergadering en Isn’t enough van afgelopen woensdag 16 november 2016 de 22e.

Dansleraar: Noud Emons, die al sinds 2003 onze dansleraar is, besluit om op 1 juni zijn laatste dansles te geven bij de Eagle Country Dancers. De dansavonden op woensdag vindt hij nog steeds geweldig om te toen maar de bijkomende activiteiten zoals dansen uitzoeken en voorbereiden van de lessen kosten hem steeds meer moeite. De Eagles hebben hem 1 juni uitbundig geprezen, bedankt en beloond met een cadeau voor de mooie tijd die we met hem als dansleraar beleefd hebben. Na de les hebben we op het buitenterras met een hapje en een drankje nog even gezellig gekletst over de afgelopen jaren en was er tijd om persoonlijk afscheid te nemen van Noud.

Op zoek naar een nieuwe dansleraar werd Rudolf Reimink gepolst. Hij had daar wel zin in en op 8 juni zou hij een nieuwe dans uitlessen en proberen in de voetsporen van Noud te treden. Echter, daags van tevoren raakt Rudolf geblesseerd en is voor 6 weken uitgeschakeld. Maria en Wilma nemen tijdelijk de taak van dansleraar op zich. Drie nieuwe dansen worden gezocht, geleerd en aan de groep uitgelest.

In de zomervakantie, die dit jaar 5 weken duurde (van 27 juli t/m 24 augustus), hebben we dankzij enkele fanatieke leden door kunnen dansen. Er werd geen les gegeven maar des te meer gedanst. De opkomst was telkens prima.  Via de nieuwe WhatsApp groep werd de danslijst voor de komende les verspreid en enkele leden namen de taak op zich om (oude) dansen thuis voor te bereiden. Op 31 augustus was de eerste les na de vakantie.

Op 7 september heeft Rudolf voor het eerst een nieuwe dans uitgelest (Solo Amor). Hij zal dit elke twee weken blijven doen als de nieuwe dansleraar van de Eagle Country Dancers.

Activiteiten:

300e dans foto 300ste dans Op woensdag 30 maart 2016 werd onze dansleraar Noud verrast met een grote slagroomtaart. Dit vanwege het feit dat hij die avond de 300ste dans aan de Eagle Country Dancers zou gaan uitlessen. I never Knew is sinds de heroprichting van de Eagle Country Dancers in 2003 de 300ste dans die Noud ons geleerd heeft. Iedereen liet zich de traktatie goed smaken. Meermalen werd de wens uitgesproken dat Noud nog lang door mag gaan met het uitlessen van nieuwe dansen, met veel geduld, humor en verstand van zaken, precies zoals wij dat van hem gewend zijn. Dankjewel Noud!

 

 

 

20-07-2016: Diner Dansant. Op de laatste lesavond voor de zomervakantie werden alle leden om 18.30 uur bij ’t Oventje verwacht, ook Noud was hierbij aanwezig. Trees had net als vorig jaar allerlei gerechtjes gemaakt waarvan we tussen het dansen door konden genieten. Al met al een mooie afsluiting van het dansseizoen.

17-09-2016: Cd-avond met DJ Betsie in de Manege/Paardenpension Verstegen.

W-Ox zorgde voor live optredens tussendoor. Opkomst ongeveer 78 bezoekers.

18-09-2016: Optreden van Countryband Colonel Hammond’s Four in de Manege. Opkomst ongeveer 105 bezoekers. Mede dankzij de loterij, de verkoop van hamburgers en het aantal betalende bezoekers, kon het weekend met een winst worden afgesloten.

De organisatie van dit manegeweekend was dit jaar in handen van het bestuur van de Eagle Country Dansers in samenwerking met Frans , Betsie en John.

Jubileum:

1 juli 2016 vierden Tinus en Trees dat zij 40 jaar achter de tap van café ‘t Oventje stonden. Natuurlijk is er een delegatie van ons bestuur op de receptie geweest om de jubilarissen te feliciteren en een cadeau namens de club te overhandigen.