2017


Jaarverslag 2016 – 2017

Aantal leden: Onze club bestond een jaar geleden bij de jaarvergadering uit 18 betalende leden. In april 2017 is Sjaak gestopt met dansen en Christien in september; Sabrina is in september weer begonnen. Rudolf is sinds 1 november 2016 geen betalend lid meer maar de dansleraar. Er wordt zo dadelijk een ledenlijst uitgedeeld en daarop is te zien dat we op dit moment 16 leden hebben.

Dansen: Er zijn sinds de vorige jaarvergadering op 20 november 2016, 19 dansen uitgelest: Darling, blue ain’t your colour, Sofia, Lay down and dance, Burning passion (uitgelest in Zalencentrum Ambianz), Ain’t misbehavin’, Tango with me darling, Shady, Funky sole, Break it back down,  Rhythm inside, The ghost of you, Stomp like Hell, Travelin’ soldier, Somebody else’s heart, Dig your heels, Lonely drum, Perfect, In the blood, Red boots.

Activteiten:

17-03-2017         Na een oproepje om 20.30 uur op een facebookpagina ikzoek/ikheb zijn Rudolf, Carolien, Louis en Maria met spoed naar een feestje in Mercado aan de Industrielaan in Uden gegaan. Iemand werd 50 en de line dansgroep die zou komen dansen belde op het laatste moment af. Locatie was geheel in countrystijl. Om 21.30 uur stonden onze kanjers op de dansvloer en improviseerden een demo.

12-07-2017         Diner dansant. Op een van de laatste lesavonden voor de zomervakantie werden alle leden extra verwend. We begonnen om 20.00 uur met koffie en/of thee met gebak en er waren tussen het dansen door lekkere warme snacks om van te smullen en als afsluiting een heerlijk ijsje. Trees had weer goed voor ons gezorgd. Alles kon uit de kas van de Eagles betaald worden. Een mooie afsluiting van het dansseizoen.

16-09-2017         10e countryweekend in de Manege/Paardenpension Verstegen. Vanwege het jubileum trad zaterdag de Zeelandse Countryband Little Montana op en werd tussendoor een cd gedraaid met algemeen bekende nummers. Er kwamen 113 mensen op af die een heel gezellige avond hadden. Voor het eerst waren er passe-partouts verkrijgbaar voor € 10,– geldig voor zowel zaterdagavond als zondagmiddag. Hiervan hebben 71 personen gebruik gemaakt. Vanwege het jubileum zijn de toegangsprijzen extra laag gehouden. Ook stonden er dit jaar 25 caravans in een kring op het weiland achter de manege.

17-09-2017         137 bezoekers genoten van een prachtig optreden van de Terry White Band. Mede dankzij de loterij, waarvoor de prijzen gratis bij elkaar gescharreld zijn, de verkoop van hamburgers, die Maria weer gratis van haar baas gekregen heeft, het aantal en het aantal betalende bezoekers kon het weekend met een ruime winst worden afgesloten.

                               De organisatie van dit manegeweekend was dit jaar in handen van het bestuur van de Eagle Country Dancers in samenwerking met Frans Josemanders die zoals elk jaar het overnachtingsgebeuren geheel voor zijn rekening neemt. Het financiële risico werd ook dit jaar helemaal door de Eagle Country Dancers gedragen.

Volgend jaar zal het manegeweekend plaatsvinden op 8 en 9 september 2018. Dan zit voor het eerst ook niet meer het gehele bestuur van de Eagles in de organisatie. Wilma en Thea stoppen er helemaal mee en Maria blijft alleen de financiën verzorgen. Op zaterdag 19 november heeft de organisatie zichzelf en hun partners getrakteerd op een etentje bij ’t Oventje en afscheid genomen van Wilma en Thea.

Diversen:           

In de zomervakantie (26 juli tot en met 23 augustus) was er geen les. Behalve op 16 augustus 2017 is er wel elke woensdag gedanst. Rudolf bracht de muziek mee.

Vanwege het biljartkampioenschap bij ’t Oventje zijn we uitgeweken naar Zalencentrum Ambianz en vanwege de verkiezingen hebben we op dinsdag 14 maart gedanst in plaats van op woensdag 15 maart 2017.

 In juni 2017 kon Rudolf 2x niet dansen vanwege een rugblessure; we kregen geen nieuwe dans maar Rudolf draaide wel muziek en coachte ons vanaf de zijlijn.